Over Ineke

Even kort over mijn persoontje

Ineke van Damme, Kraamverzorgende en Doula (zwangerschaps en bevallingscoach)

Niet meer piepjong, maar ook nog lang niet belegen. Moeder van vier kinderen, waaronder een tweeling. Ik sta volop met veel energie in het leven en houd mij veel bezig met het up to date houden van mijn vak waardoor ik over een ruime (levens)ervaring beschik.

Ik ben een open, lief, rustig en vrolijk persoon die heel flexibel kan anticiperen op iedere situatie.

Waar sta ik voor?

Als Kraamverzorgende sta ik voor zorg op maat! Ieder gezin heeft zijn eigen wensen en eventuele bijzonderheden. Ik betrek ook graag oudere kinderen in het gezin bij hun nieuwe broertje of zusje en verzorg hun ook daar waar nodig is. Ik help je met eerlijk, helder en professioneel advies voor de beste zorg voor jou en je baby.

Tijdens de kraamtijd wil ik jou en je gezin plezier geven in de zorg voor je baby door middel van rust en regelmaat. Ik help jullie de baby te leren kennen en te reageren op zijn of haar  behoeftes. Na mijn begeleiding heb je voldoende geleerd om zorgeloos voor je baby te kunnen zorgen.

Ik ben gek op dieren, dus het is geen enkel probleem om die ook de benodigde aandacht te geven. Veel is mogelijk!

Als Doula kan ik veel voor je betekenen. Ik kan jou en je partner ook coachen  tijdens de zwangerschap en bevalling en geef de zorgzame aandacht, rust, informatie en praktische hulp daar waar nodig is. Masseren en acupressuur is daar ook een onderdeel van. Veel verzekeraars vergoeden de Doula onder “zwangerschapsbegeleiding” of “bevallingscoach”.

Hoe je bevalling en kraamtijd zal gaan verlopen kan niemand voorspellen, maar ik kan je helpen in je eigen kracht en vertrouwen te gaan staan en te blijven.

Mijn opleidingen:

Mijn diploma voor Kraamverzorgende heb ik bij het ROC te Amsterdam behaald.
Mijn Doula certificaat heb ik bij de bekende Amsterdamse verloskundige Beatrijs Smulders behaald.

Specialiteiten:
  • Borstvoeding
  • Lichamelijke en psychische ondersteuning
  • Héél veel voorlichting
  • Papa en oudere kinderen in het gezin begeleiden
  • Meerlingen (met name ook het begeleiden van de borstvoeding)
Vakkennis:

Van oudsher zijn er veranderingen in geboorteland en ik blijf daar met regelmaat van op de hoogte door middel van met veel plezier volgen van cursussen en bijscholingen en het bijwonen van seminars.
Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister KCKZ waar regelmatig mijn bijscholingen worden geregistreerd.

Op deze wijze kan ik kraamzorg leveren die voldoet aan de laatste eisen.

Vragen en kennismaking
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. Of mail me direct op Doula@KraamzorgIneke.nl. Je kunt ook bellen of WhatsAppen naar 06 37 29 33 22.

Mijn agenda loopt snel vol en het is zinnig om al een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek wanneer je 1 à 2 maanden zwanger bent, dan kunnen we bespreken op welke manier ik je het beste kan helpen tijdens Zwangerschap, Geboorte, en Kraam. Hebben wij een klik, dan kunnen we het zorgcontract ondertekenen.

Noord-Holland en omstrekenDoula-KraamzorgIneke Werkgebied

Mijn werkgebied is het midden en oosten van Noord Holland, boven Amsterdam en onder Texel.