Borstvoeding geven voor gewichtsverlies

Helpt het geven van borstvoeding bij gewichtsverlies? Ja!

In Amerika is onderzoek gedaan naar het aantal kilocalorieën die je verbrandt met het geven van borstvoeding. De resultaten zijn gepubliceerd door The Dietary Guidelines for Americans.

450 tot 500 calorieën extra per dag
Een normale vrouw tussen de 19 en 45 jaar oud verbrandt ongeveer 1800 tot 2000 calorieën per dag. Wanneer je een vrij actieve levensstijl hebt dan is dit wat hoger. Het is gebleken dat wanneer je borstvoeding geeft je lichaam ongeveer 450 tot 500 calorieën extra per dag verbruikt (The Dietary Guidelines for Americans).

Op gewicht na zwangerschap
Als je na je zwangerschap op je normale gewicht bent, dan kun je meer calorieën eten. Het uitbreiden van je porties is dan al snel voldoende. Extra vitamines of andere voedingssupplementen kun je innemen, maar zijn dan in principe niet nodig.

Borstvoeding helpt bij kwijtraken overtollige kilo’s
Als je nog wat extra gewicht na je zwangerschap hebt, dan kan het geven van borstvoeding je helpen om dit te verliezen. Door borstvoeding te geven, verbrandt je extra 450 tot 500 calorieën per dag. Dit staat gelijk aan een klein uur hardlopen.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over voedingsadvies rond je zwangerschap dan raden we aan altijd contact met een expert op te nemen. Dit kan via je huisarts of een diëtist.

Bron: U.S. Department of Health and Human Services. (2012, March 14). Dietary guidelines