Kosten

KRAAMZORG

De kraamzorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.
Er wordt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage van €4,50 gevraagd. Deze eigen bijdrage wordt door veel verzekeraars vergoed wanneer je aanvullend bent verzekerd.
De eigen bijdrage is iets anders dan je jaarlijkse eigen risico van €385,-
Aan het einde van de kraamperiode kan ik, afhankelijk van je zorgverzekeraar en of je een Restitutie polis of  Natura polis hebt, rechtstreeks of via jou de declaratie indienen.

Je hebt een vrije keuze om te kiezen voor je eigen kraamverzorgende. Er is financieel geen verschil met een zelfstandige kraamverzorgende of een kraambureau!

DOULA

De kosten voor een Doula zijn afhankelijk wat de wensen van de zwangere en hoe en bij wie ze is verzekerd. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten. Wanneer dat het geval is, dan valt dat onder zwangerschapsbegeleiding en/of bevallingscoach. Soms is het ook mogelijk om een deel van de kosten van de verzekeraar uitgekeerd te krijgen wanneer de verloskundige tekent voor vroegtijdig ingezette partus assistentie (VIP).
Doula kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Een standaardpakket voor de begeleiding tijdens de zwangerschap kost €225,- incl BTW
De begeleiding tijdens de bevalling kost €450,- incl. BTW
Onder het kopje Doula op deze site staat welke zorg je daarvoor geleverd krijgt!

Ik kan mij voorstellen dat bovenstaande vragen oproept. Je mag mij altijd bellen!

Informeer bij je zorgverzekering welke vergoedingen in je pakket zitten voor de Kraamzorg en/of Doula. Of neem contact met me op voor meer informatie.